Rioolrenovatie - FAQ

Bel gratis

0800-25345

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over rioolrenovatie en relining? We geven u graag antwoord op veelgestelde vragen. Contacteer ons ook gerust voor verdere inlichtingen of een afspraak.

1. Hoe weet ik of mijn riolering aan herstelling toe is?
Materiaal, leeftijd en zorgvuldige installatie zijn van invloed bij het verminderen van draagkracht/sterkte van afvoerbuizen. Wanneer afvoeren van beton, gietijzer of gres ouder zijn dan 50 jaar stijgt het risico op breuken en lekkages zeer snel. Verstoppingen, vochtproblemen en geurhinder zijn de vervelende gevolgen hiervan.

Heeft u vaak last van rioolproblemen? Of zijn uw rioleringsbuizen verouderd? Dan kan het geen kwaad de conditie van de afvoeren eens te laten controleren om grotere problemen te voorkomen.

De meest betrouwbare methode hiervoor is om de riolering in beeld te brengen met een rioolcamera. Zo worden breuken of andere gebreken opgespoord en bepalen we of renovatie nodig is. U kan Danny Govaerts steeds bellen voor een afspraak en vrijblijvend advies.


2. Wat zijn de voordelen van relining ten opzichte van traditionele herstellingen?

Bij traditionele herstellingen van het riool is het noodzakelijk om een toegang te maken in vloeren of andere constructies om de te renoveren leidingen te vervangen.

Dit betekent een langere uitvoeringstermijn, verschillende fases van de werkzaamheden en - niet geheel onbelangrijk - overlast door breekwerk, vuil en stof.

Wanneer er geen renovatieplannen zijn of de vloeren liever niet beschadigd worden, is relining meestal de goedkoopste én snelste oplossing.

Indien er toch al gebroken moet worden, kan een vervanging van de afvoeren uiteraard ook steeds plaatsvinden. Elke situatie is natuurlijk anders en dient individueel beoordeeld te worden. Vraag ons daarom gerust om advies.


3. Wat is het verschil tussen relining en coating (spraylining)?
Ons team van goed opgeleide technici is op de hoogte van de modernste renovatietechnieken. Elk afvoerprobleem vraagt om de juiste oplossing.

Als men spreekt van relining wordt gewerkt met een dragermateriaal. Door middel van een kous of glasvezel wordt twee-componentenhars van binnenuit tegen de buiswand aangebracht.

Bij moeilijk bereikbare plaatsen, standleidingen, kleine diameters (40 millimeter) en zij-aansluitingen wordt gewerkt met spraylining of coating. Dit is één van de meest moderne technieken op de markt. Een speciale en flexibele hars wordt in twee lagen tegen de buiswand gespoten.


4. Wat zijn de kosten voor relining
?
Elke afvoer en situatie zijn anders, hierdoor is het onmogelijk op voorhand een (vaste) prijs te bepalen. Omdat we u steeds de beste en meest efficiënte oplossing willen bieden, komen we graag eerst ter plaatse om het rioolprobleem te onderzoeken. Met behulp van een camera-inspectie voeren we een haalbaarheidsonderzoek uit om de situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan maken we een passende, vrijblijvende offerte voor u op.


5. Wat is de levensduur van een liner?

Danny Govaerts werkt steeds met hoogwaardige kwaliteitsproducten en dikwandige naaldvilt liners. Daarnaast voorziet ons gespecialiseerd personeel een vakkundige installatie. Een (goed) gerenoveerde leiding heeft een levensduur van minstens 50 jaar.


6. Kan ik thuis blijven tijdens de werken?

Natuurlijk! Door onze reliningstechnieken blijft de overlast en installatietijd voor u tot een minimum beperkt. Het spreekt voor zich dat de afvoeren niet gebruikt kunnen worden tijdens de werken. Er wordt vooraf steeds overlegd met u hoe we te werk gaan. Na de werkzaamheden kan de afvoer met relining meteen worden gebruikt.

 

Heeft u nog een vraag over relining of rioolrenovatie? Bel ons gerust eens op het gratis nummer 0800-25345 of stel uw vraag online.